Home

Achtergrond 213 x bekeken

Meer slachtoffers ongeval Terschelling

Bij het ongeval met een paard-en-wagen op het Waddeneiland Terschelling zijn zaterdag vijftien mensen gewond geraakt. De politie sprak eerder van zes slachtoffers, maar later bleken nog negen mensen licht gewond te zijn geraakt. Dat meldde de politie zondag.

De slachtoffers zijn in de leeftijd van acht maanden tot 48 jaar en afkomstig uit Hattem, Dedemsvaart, Almelo en Midsland. De toeristen op de wagen maakten deel uit van een familiefeestje.

Zondagmiddag lagen nog drie slachtoffers in verschillende ziekenhuizen. Eén van hen in Groningen en twee, onder wie een zwaargewond, in Leeuwarden.

Rond het middaguur raakte de wagen waarop de familie zaterdag zat, los van de twee paarden die het voertuig trokken. De politie vermoedt dat er tijdens het afdalen van een duin een defect is ontstaan aan de rem, waarna de wagen tegen de achterzijde van de paarden is aangereden. De dieren zijn daarop in paniek losgebroken. De wagen raakte vervolgens stuurloos en reed met een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur het duin af over een lengte van ongeveer een kilometer. In een flauwe bocht reed de wagen rechtdoor en botste tegen een boom.

Vier gewonden werden met een traumahelikopter en een helikopter van de Kustwacht naar ziekenhuizen in Sneek en Leeuwarden gebracht. De moeder van een acht maanden oude baby en de bestuurder van de wagen bleken ernstig letsel te hebben opgelopen aan rug en been, en zijn per traumahelikopter overgebracht naar het AMC in Amsterdam en het UMCG in Groningen. De negen lichtgewonden werden voor een medisch onderzoek met twee helikopters van de Kustwacht naar ziekenhuizen in Drachten en Sneek vervoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.