Home

Achtergrond

Meer samenwerking politie langs Duitse grens

In totaal twaalf Nederlandse en Duitse politiekorpsen hebben woensdag in het Duitse Kleef een overeenkomst voor nauwe samenwerking ondertekend.

Dat maakten de korpsen woensdag na afloop bekend. De overeenkomst maakt intensievere uitwisseling van informatie mogelijk. Daarnaast hebben de korpsen straks meer mogelijkheden om grensoverschrijdende misdaden te voorkomen of op te lossen. Ook gaat het vaker tot gemeenschappelijke inzet komen. "Criminelen stoppen nu eenmaal niet voor de grens'', aldus de gezamenlijke korpsen.

De korpsen werkten sinds 2005 al samen. Een adviesraad zal in de toekomstige gezamenlijke initiatieven begeleiden. Aan Nederlandse zijde werken de politieregio Twente en alle Gelderse korpsen mee, plus het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Koninklijke Marechaussee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.