Home

Achtergrond 156 x bekeken

Meer mensen hebben moeite rond te komen

Eén op de zes Europeanen heeft voortdurend moeite de gewone huishoudelijke rekeningen te betalen en driekwart is van mening dat de armoede in hun land is toegenomen in het afgelopen jaar.

Dat zijn de voornaamste resultaten van een enquête in opdracht van de Europese Commissie, waarvan de resultaten dinsdag bekend zijn gemaakt.

"De enquête toont dat armoede een belangrijk probleem is in de EU en dat de crisis de toestand nog verergert. Een aanzienlijk percentage Europeanen heeft moeite de eindjes aan elkaar te knopen'', concludeerde EU-commissaris László Andor (Sociale Zaken).

De EU houdt zich sinds kort ook bezig met armoedebeleid, ondanks tegenstribbelen van de Nederlandse regering. De regeringsleiders van de 27 EU-landen besloten vorige week te proberen om 20 miljoen Europeanen uit de armoede en sociale uitsluiting te verlossen voor 2020.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.