Home

Achtergrond

'Meer latere maisrassen verkocht in 2010'

Maistelers hebben dit jaar meer gekozen voor latere maisrassen.

Dat blijkt uit een analyse van Agerland en Agrarische Unie op basis van hun eigen verkoopcijfers.

Het aandeel van zeer vroege rassen is volgens de bedrijven afgenomen, terwijl het aandeel middenvroege rassen is gegroeid. De afzet van Agerland en Agrarische Unie is licht gegroeid in 2010. Vermoed wordt dat het totale maisareaal dit jaar met enkele procenten
is afgenomen.

Het meest verkochte ras bij Agerland was Torres met een aandeel van 30 procent. Ook in 2009 was Torres het meest gevraagde ras bij Agerland en Agrarische Unie. Zij vermoeden dat de gunstige nazomers een rol spelen bij het opschuiven naar latere rassen, die een langer groeiseizoen hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.