Home

Achtergrond 273 x bekeken

Mark Rutte zet in op hervormingsgezind kabinet

VVD-leider Mark Rutte praat met kinderen nadat hij bij koningin Beatrix is geweest.

VVD-leider Mark Rutte wil een meerderheidkabinet samenstellen dat het herstel van economie ter hand neemt. Na zijn bezoek aan de koningin legde hij uit een aantal beren op de weg te zien. Hij vroeg zich hardop af de PVV stabiel genoeg is gezien het feit dat Kamerlid Hero Brinkman zich een aantal keren publiekelijk tegen Wilders heeft gekeerd. Foto ANP

Een medewerker van het fruitbedrijf van Hans Poley raapt appels van de sorteerlijn. De zending gaat naar een Duitse groothandel. Volgens Poley is te merken dat de voorraden biologische Elstar snel afnemen. ”De vraag neemt plotseling snel toe. Ik ben daardoor tevreden over de prijs.” De stijgende Duitse productie zorgt er wel voor dat pas laat in het seizoen ruimte komt voor Nederlandse appels. Poley schakelde in 1994 over naar biologisch en teelt verder Cox d’Orange, Jonagold en peren. Foto Alex de Haan

Bezoekers bekijken het bedrijf van pluimveehouder Geurt van Manen in Randwijk. Het is een demonstratiebedrijf van het ministerie van landbouw, waarbij de kippen beschikken over een verrijkte uitloop: een speciaal ingerichte uitloop met plateau’s en fruitboompjes. De uitloop is ingericht door Marijke de Jong van de Dierenbescherming en Jan van Esch van Kwetters. Het proefproject wordt voor de helft gefinancierd door het ministerie van landbouw. De kippeneieren van Van Manen krijgen twee Beter Leven-sterren van de Dierenbescherming. Foto Vidiphoto

Een kunstkoe torent uit boven haar levende soortgenoten in de uiterwaarden bij het Gelderse Heesselt. De gemeente Neerijnen heeft besloten dat het kunstwerk moet verdwijnen; de vergunning is verlopen. Verder belemmert het onderstel de doorstroming van de Waal, vindt Rijkswaterstaat. De plaatselijke bevolking is volgens lokale media dol op het werk en noemt het ’onze koe’. Foto Ries van Wendel de Joode

Uien worden bij het Zeeuwse JWK gesorteerd voor de eerste gezamenlijke superrassenlijst van het Uien Innovatie en Kenniscentrum (UIKC) en Ui en Peen (Agrifirm). De laatste vijf jaren presenteerden beide organisaties een eigen rassenlijst voor zaaiuien. Het productschap Akkerbouw en zaadfirma’s drongen vanwege de kosten aan op het komen tot één gezamenlijke rassenlijst. De uien worden beoordeeld op diverse factoren, waaronder kleur, het gehalte drogestof en de kiemkracht. Foto Anton Dingemanse

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.