Home

Achtergrond 432 x bekeken 7 reacties

Maatregelen Q-koorts nog niet versoepeld

De fok- en vervoersverboden van geiten en melkschapen worden nog niet per 1 juni opgeheven.

Van 9 bedrijven is nog niet bekend dat zij hun dieren als gevaccineerd hebben aangemeld.

Dat schrijven de ministers Verburg (Landbouw) en Klink (Volksgezondheid) vanavond in een brief aan de Tweede Kamer.

Dat alle 441 melkleverende bedrijven met meer dan 50 dieren voor 1 juni gevaccineerd zouden zijn was voorwaarde voor het opheffen van de verboden. Wanneer het fok- en vervoersverbod wel kan worden opgeheven vermeldt de brief niet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geitenhoudster

  Is een ambtenaar uberhaupt ooit op tijd? En inderdaad, maak de namen maar bekend, dan is het controleerbaar voor ons. Het is te zot voor woorden dat we met honderden bedrijven afhankelijk zijn van nog geen 10-tal collega's. Lekker makkelijk voor de minister om maar weer gebruik te maken van het afschuifsysteem. En de getroffen bedrijven blijven in hun gijzelingspositie zitten: handen en voeten geboeid, geen zonlicht en een bak water met een stuk oud brood. Op 16 december zei je Gerda, dat we de schouders eronder moesten zetten om als sector overeind te blijven en toekomstperspectief te houden. Ik heb u toen vanuit de zaal gevraagd hoe we dat dan moesten doen, maar heb tot op heden geen antwoord gehad. Je weet niks, je doet niks, je kunt niks en je bent niks!!!!

 • no-profile-image

  Jacco

  Verburg had laten weten deze bedrijven bekend te maken aan LTO. In de laatste nieuwsbrief van LTO stond dat dit niet gebeurd is. Het wordt allemaal net zolang gerekt tot het 9 juni is geweest. Als ze het zo belangrijk vinden dat er gevaccineerd moet worden (in het belang van de volksgezondheid) dan hadden ze begin mei ook wel de VWA vaccinaties kunnen laten uitvoeren en was alles nu klaar. Nu wordt het doorgeschoven naar 4 juni, eigenlijk zijn ze dus weer te laat (net als in 2008).

 • no-profile-image

  geit

  Een beetje kinderachtig, Gerda
  een paar stoute kinderen in de klas, de hele klas krijgt straf en moet nablijven.
  Zo ging dat vroeger... en nu dus weer, met juf Gerda voor de klas. je zult er maar bij zitten.

 • no-profile-image

  louis

  Dan wordt het tijd dat wij die 9 bedrijven ook eens te zien krijgen.
  Alle kans dat ook hier weer fouten tussen zitten. Lekker accuraat klupje daar bij LNV

 • no-profile-image

  wilverder

  Inderdaad ,hard aanpakken de weigeraars en de goede hier niet de dupe van laten worden.

  Kunnen we een protestmars houden tegen degene die weigerde op tijd te enten!!!.

 • no-profile-image

  Inge

  heel goed geitenhoudster, ben het helemaal met je eens. Het is niet alleen financieel niet vol te houden, maar ook emotioneel. Denk alleen al aan de spanning op elk bedrijf. Gaan we het redden? Hoe gaan we het redden? wanneer mogen we weer herbevolken?
  en ga zo maar door. De spanning op ieder geruimd bedrijf is heel groot. Er moet echt heel snel wat gebeuren, ons geduld is op.

 • no-profile-image

  goatmilk

  Ik betwijfel ten zeerste dat onze reacties op sites als deze door Gerda gelezen worden, indien dat wel zo is, Gerda; DOE ER EENS WAT AAN, GA NA OF ER WÉRKELIJK NOG NIETS ONDERNOMEN IS DOOR DEZE ( 9-tal ) BEDRIJVEN, ZO NIET, PAK DÉZE DAN AAN EN NIET DE BEDRIJVEN DIE ZO BROODNODIG WEER MOETEN KUNNEN ONDERNEMEN OM EEN BESTAAN TE KUNNEN HOUDEN. Maatregelen versoepelen voor welwillenden en een hardere aanpak voor weigeraars, zoals je al eerder aankondigde (levenslang fokverbod?!) Bikkelhard? We hebben het de laatste tijd niet anders meegemaakt, toch?!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.