Home

Achtergrond

Lonen België sneller gestegen dan Nederlandse

De loonkosten in België zijn sinds 1996 3,5 procent sneller gestegen dan het gemiddelde in Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland.

Indien België de stijging weet te beperken, kan dat de komende regeerperiode 60.000 tot 73.000 banen opleveren. Dat blijkt uit dinsdag gepresenteerde resultaten van een studie uitgevoerd door twee professoren van de Katholieke Universiteit Leuven.

Volgens de twee professoren, Filip Abraham en Joep Konings, neemt de werkgelegenheid af indien de loonkosten stijgen.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) gaf opdracht voor de studie. Het VBO roept de politieke partijen die straks onderdeel gaan uitmaken van de nieuwe Belgische regering op het terugdringen van de loonhandicap ten opzichte van de buurlanden "duidelijk in het regeerakkoord te schrijven''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.