Home

Achtergrond

Lisianthus bloeiproeven groot succes

In de proefkas van Florensis Cut Flowers aan de Lavendelweg 10 in Rijsenhout staan momenteel 145 Lisianthus rassen in bloei.

Deze rassen zijn afkomstig van zes veredelaars met wie Florensis Cut Flowers nauw samenwerkt. Woensdagmiddag 30 juni wordt voor geïnteresseerden een open middag gehouden. Opvallend zijn de kleinbloemige types, die met het grote aantal knoppen per tak een prachtige sierwaarde hebben.

Verder zijn er rassen met stevige, dikke bloembladeren die goed te transporteren zijn en een goede houdbaarheid garanderen. Florensis Cut Flowers zal komend seizoen een aantal van deze nieuwe types op de markt brengen. In de handelskanalen wordt Lisianthus overigens als aanduiding gebruikt voor zowel snijbloem als potplant. De naam Lisianthus, is een combinatie van de Oudgriekse woorden 'lysis' en 'anthos', hetgeen respectievelijk bitter en bloem betekent. De woorden refereren aan de bittere smaak van sommige medicinale planten.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.