Home

Achtergrond 153 x bekeken

Lichte daling Oranjekoorts

Bijna een op de drie Nederlanders heeft de laatste weken meegedaan aan de een of andere WK-actie.

Bovendien blijkt dat een op de vijf Nederlanders meedoet aan een WK voetbalpool. De zogeheten Oranje-index daalde deze week licht ten opzichte van vorige week: van 1143 naar 1054. Dat meldde woensdag de marketing- en communicatiebureaus Trendbox en TBWA.

De daling van de index komt waarschijnlijk omdat het Nederlands elftal zich afgelopen weekeinde al plaatste voor de volgende ronde. Uit het consumentenonderzoek blijkt ook dat 12 procent denkt dat Nederland de wereldtitel pakt. Op Google is de afgelopen week 80 procent meer gezocht naar 'Bert van Marwijk'.

De Oranje-index wordt berekend aan de hand van de opinie en het gedrag van consumenten, commerciële activiteiten, media-aandacht en de mening van deskundigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.