Home

Achtergrond

Lang bloeiplezier van Homeria

Alhoewel Homeria een vrijwel onbekend knolgewas is, bestaan er zo'n 32 soorten die hun oorsprong in Zuid-Afrika hebben.

Van Homeria ochraleuca is evenwel aardig wat voor handen en volgens Dames en Beelen wordt in dit product aardig handel bedreven. De onbekendheid moet dus zoetjesaan omslaan in veelvuldiger gebruik. En dan heb je als consument ook wat in de tuin, want een bloeiperiode van een maand is niet ongebruikelijk. Dat komt omdat de geel/oranje bloemen van dit in 1807 geïntroduceerde gewas vanuit de tros stuk voor stuk bloeien.

Bijna dagelijks een nieuwe bloem dus. En dat een maand lang. Dames en Beelen showt in de keuringszaal tevens een forse uitvoering van Chasmanthe floribunda. Mooi oranje en op een donkere steel. Het product is verwant aan Crocosmia en komt uit Zuid-Afrika, waar het de bijnaam 'Piempiempie' meekreeg.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.