Home

Achtergrond

Landerd wil verder onderzoek naar Q-koorts

Burgemeester Willy Doorn van Landerd (Noord-Brabant) is tevreden met de resultaten die zijn behaald in de strijd tegen de Q-koorts, maar vindt wel dat de overheid onderzoek moet blijven doen naar de ziekte die van geiten kan overspringen naar mensen.

De burgemeester zei dat vandaag in een reactie op het besluit van de demissionair ministers Verburg (Landbouw) en Klink (Volksgezondheid) om het fok- en vervoersverbod voor geiten per 15 juli op te heffen. De verboden werden eind december ingesteld om de Q-koortsuitbraak in te dammen.

Volgens de burgemeester is het aantal meldingen van Q-koorts aanzienlijk afgenomen, maar is nog steeds niet duidelijk waardoor dat precies komt. Ze hoopt dat verder onderzoek dit helder maakt. "Het zit nog te veel in de 'waarschijnlijk-sfeer'. Feit blijft dat de Q-koorts er nog steeds is. Er komen nog steeds meldingen binnen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.