Home

Achtergrond 3 reacties

Landbouwinkomens Amerika herstellen

Het inkomen van Amerikaanse boeren is sinds het voorjaar van 2009 gemiddeld met 24 procent gestegen.

Dat blijkt uit een enquete onder boeren die de Rabobank uitvoerde. Toch geeft de helft aan dat het inkomen is gedaald. Met name boeren in het Noorden hebben het blijkbaar nog zwaar.

Volgens de "Farm & Ranch Survey" van de Rabobank verwachten boeren in de VS dat het inkomen zich gelijk blijft ontwikkelen. De winst van bedrijven blijft wel onder druk staan omdat de prijs van productiemiddelen omhoog gaat.

Ondanks de wat hoopgevende cijfers blijft 94 procent van de boeren zich zorgen maken over de toekomst van de agrarische sector. Een derde maakt zich “extreem” veel zorgen en nog eens steeds bijna een derde "erg veel" en "wat" zorgen.

Volgens bestuursvoorzitter John Ryan van Rabo AgriFinance is de sector een spiegel van de wereldeconomie. "En de verbetering daarvan vertaalt zich in wat hoopgevende, al zij het broze, tekenen van herstel."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Sybren

  Voor boeren met een lagere kostprijs is het dit jaar wat beter, dezen maken een beetje geld. Voor boeren met een grotere schuld is het nog steeds dweilen met de kraan open.

 • no-profile-image

  pete

  Je hebt gelijk Han, een percentage van weining is weinig of niks. Als ze harde cijfers zouden laten zien, schieten je de tranen in de ogen.

 • no-profile-image

  Han

  Uit alle reacties op de weblogs kreeg ik het idee dat de inkomens voor 2009 in de VS eerder onder de >nullijn< zaten dan er boven. Als dat klopt is een verbetering van 24 % prachtig maar nog teeds niet boven NUL en dus alle reden tot ernstige zorgen. Een bonus zou op zijn plaats zijn, maar helaas de financieen laten geen ruimte voor deze extra tegemoetkoming.

Of registreer je om te kunnen reageren.