Home

Achtergrond 5 reacties

LTO wil vandaag nog overleg over Q-koorts

Nog vandaag wil LTO Nederland overleg met de ministers Klink (VWS) en Verburg (LNV) over de gisteren bekendgemaakte aanpassing van de Q-koortsmaatregelen.

LTO is het oneens met het onderscheid dat de ministers maken tussen Q-koortsvrije bedrijven en besmette bedrijven. Voor de vrije bedrijven is de opheffing van fok- en vervoersverboden opgeschoven naar 15 juli a.s. en voor de besmette bedrijven naar 15 augustus.
LTO vindt het onjuist de maatregelen voor besmette bedrijven een maand later op te heffen. ’’Er is geen reden de ingrijpende maatregelen langer te laten duren”, zegt Nico Verduin, voorzitter van de vakgroep LTO Schapenhouderij.
Bedrijven die Q-koorts hebben gehad voldoen volgens LTO net als hun collega’s aan alle eisen en voorwaarden.
De toekomst van vooral de groep besmette bedrijven hangt aan een zijden draadje, benadrukt Jeannette van de Ven (voorzitter vakgroep LTO Geitenhouderij): ’’Als bedrijven alles hebben gedaan wat is gevraagd en in hun vermogen ligt, kan het niet zo zijn dat ze nog een maand extra moeten wachten. Aan hun incasseringsvermogen is een einde gekomen.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  overeem

  Helemaal met jullie eens beloofd is beloofd en dat er nu weer op een onderzoek gewacht moet worden is onzin.
  Met een rechtzaak kunnen ze in een dag een uitslag hebben . Dit onderzoek gaat over geruimde dieren van 7 maanden terug dus dat moet allang klaar zijn. Het is allemaal alleen een gebaar naar het publiek om ons nog even te laten wachten. Wij zijn die gasten in Den Haag spuug en spuugzat maar zullen daarin wel niet de enige zijn. Nico en Jeanette zet hem op en ga maar eens op jullie strepen staan en ze aan hun beloften herinneren.

 • no-profile-image

  william

  inderdaad volgens mij beschadigen ze op deze manier vooral hun eigen geloofwaardigheid. Hetzelfde geld voor hoe ze de risico's bekijken; bij bedrijven met minder dan 50 dieren of geen melk maakt het allemaal niet uit hoeveel verwerpers er zijn en als je toevallig meer dan 50 dieren hebt dan is individueel melkonderzoek waarmee je makkelijk 99% uit je stal kan krijgen ineens een te groot risico, moet ik dan nu nog geloven dat lnv hun best doet voor ons?
  Gerda begint nu geld te beloven voor de geleden schade zodat we het haar niet te moeilijk maken mischien?

  de waarheid moet boven
  tafel komen dat is het enige dat telt
  en hij staat op www.q-koortsbesmettting.nl

 • no-profile-image

  van Roekel

  Sorry, ik bedoel wel-tijdig gevaccineerde drachtige dieren.

 • no-profile-image

  Inge

  LTO jullie hebben helemaal gelijk, onze toekomst hangt aan een zijden draadje.
  Snel ingrijpen is dus heel hard nodig. Wij hebben alles gedaan voor volksgezondheid, laten ze dan nu ook naar ons een keer redelijk zijn. De nood is hoog. Niet alleen financieel maar ook emotioneel. Nico en Jeanette heel veel succes vandaag in Den Haag.

 • no-profile-image

  van Roekel

  Minister verburg schrijft aan de kamer het volgende:Het grootste risico voor de volksgezondheid,de drachtige,niet-tijdig gevaccineerde dieren op besmette bedrijven zijn weggenomen.
  Hoe wil ze dat uit gaan leggen aan de bedrijven waar de wel-tijdig drachtige dieren geruimd moesten worden??????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.