Home

Achtergrond

Kustwacht eist beter plan olieramp van BP

De plannen van de Britse oliemaatschappij BP om de lekkage in de olieleiding in de Golf van Mexico te dichten, gaan niet ver genoeg.

De onderneming moet uiterlijk zondag een nieuwe aanpak presenteren. Dat staat in een brief van de Amerikaanse kustwacht, die zaterdag naar buiten werd gebracht. Een dag eerder was hij al afgeleverd bij BP.

Het bedrijf kondigde vrijdag nog aan dat het de capaciteit voor het opvangen van olie uit de lekkende bron rond half juli verdubbeld wil hebben. De opvangcapaciteit is op dit moment 28.000 vaten per dag. Over ruim een maand moeten dat 50.000 vaten zijn. Een vat is ongeveer 159 liter.

Een topman van de kustwacht stelt in de brief aan BP dat zijn organisatie zeer bezorgd is over de daadkracht van het olieconcern. Dat moet meer inspanningen leveren om de ambities bij de bestrijding van de ramp waar te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.