Home

Achtergrond

Kroes: mijn toekomst ligt in Brussel

Europees commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) is niet in de race om premier te worden nu de VVD als grootste is geëindigd bij de Tweede Kamerverkiezingen.

"Mijn toekomst ligt hier in Brussel bij de Europese Commissie, waar ik een uitdagende baan heb om van Europa een betere plek te maken voor mensen en bedrijven dankzij de hedendaagse informatie- en communicatietechnologie'', zo liet Kroes donderdag weten.

Kroes vindt dat VVD-leider Mark Rutte een geweldige prestatie heeft geleverd en ze feliciteert hem met zijn verkiezingsoverwinning. Rutte zei eerder dat als er een instabiele coalitie dreigt, de partijleiders beter in de Tweede Kamer kunnen blijven. Hij noemde Kroes als premier toen een mogelijkheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.