Home

Achtergrond

Koningin ontvangt vanavond vaste adviseurs

Koningin Beatrix ontvangt vanavond op paleis Noordeinde haar vaste adviseurs om te overleggen over de uitslag van de verkiezingen en de eerste stappen voor de vorming van een nieuw kabinet.

Haar vaste adviseurs zijn de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, René van der Linden en Gerdi Verbeet, en de vicepresident van de Raad van State, Herman Tjeenk Willink. Het is na verkiezingen gebruikelijk dat de koningin deze mensen spreekt. Meestal volgen daarna gesprekken met alle fractievoorzitters.

Of dat nu ook gebeurt, en hoe snel, hangt onder meer af van de Tweede Kamer zelf die nog moet besluiten of er een debat over de verkiezingsuitslag moet komen. Als daartoe wordt besloten, is dat debat er op z'n vroegst volgende week want pas dan is de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.