Home

Achtergrond 149 x bekeken

Koningin ontvangt informateur Rosenthal

Koningin Beatrix ontvangt vrijdagmiddag op paleis Noordeinde informateur Uri Rosenthal.

Dat heeft het kabinet der Koningin vrijdag bekendgemaakt. Rosenthal zal zijn eindverslag aan de koningin uitbrengen.

De VVD-senator kreeg een kleine twee weken geleden van het staatshoofd de opdracht om te verkennen welke mogelijkheden er waren voor de vorming van een kabinet "dat mag rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal''. Rosenthal moest als eerste kijken naar de kansen voor een kabinet waar in ieder geval de grootste partij (VVD) en de grootste winnaar (PVV) in zouden zitten.

Maar het gesprek over zo'n kabinet (VVD, PVV, CDA) kwam niet van de grond en vervolgens strandden ook de verkenningen van paars-plus (VVD, PvdA, D66, GroenLinks), van een middenkabinet (VVD, PvdA, CDA) en van een breed middenkabinet (VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, D66). Elke variant stuitte wel op een blokkade van een of meer partijen.

Na zijn bezoek aan koningin Beatrix zal Rosenthal in een persconferentie een toelichting geven op het eindverslag dat hij heeft opgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.