Home

Achtergrond 373 x bekeken 7 reacties

Koeienfluisteraar verbetert welzijn dier

Minister Gerda Verburg (LNV) vindt het van belang dat mens en dier elkaars lichaamstaal beter leren verstaan.

Zij zei dit vandaag in Bergharen bij de opening van het trainingscentrum Koesignalen van Vetvice. Daar leren boeren hoe ze aan koeien kunnen merken of het goed gaat met hun dieren. Daardoor kunnen ze ziekte voor blijven en het welzijn van de dieren vergroten. Volgens Verburg kunnen zelfs de meest ervaren boeren daar nog iets van opsteken.

De minister was positief over het uitgangspunt van het Koesignalen Trainingscentrum, dat een koe in de stal de vrijheid moet ervaren van het weiland. Naast voer en water moeten in de stal ook licht, rust, lucht en ruimte worden aangeboden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  J@gertje

  Héél strak plan van tante Gerda.
  Als eerste zou ik die koeienfluisteraar willen aanbevelen om herkauwer eens onder de loep te nemen.
  Je hoeft er namelijk geen koeienfluisteraar voor te zijn om te zien dat er iets vreselijk mis is met herkauwertje.
  Het slachthuis zal de volgende stap waarschijnlijk worden.
  Alleen zal ik dan de komende tijd enkel nog ganzenvlees eten omdat het vlees van herkauwer heel slecht te pruimen is.

  Groet, J@gertje

 • no-profile-image

  freek

  als we het over rechten gaan hebben laten we praten over die 400.000.000 euro per jaar aan natuur onderhoud ik ben nog houder van een nederlands paspoort toen ik laatst in nl was heb ik wild geplast in een natuur gebied dus mijn deel gedaan voor het onderhoud kunt u even 25 euro storten
  geld over de balk smijten worden ze steeds beter in dat zou nederlands grootste export kunnen worden met een over de balk belasting en een super gooi tax o en vergeet niet de balk bij-telling en de euroheffing en dan een school en een instutut, kamer vragen,comissies,voorlichtings campange en een anti partij in de kamer en subsiedie tot het niet meer kan

 • no-profile-image

  jasper

  Naast voer en water moeten in de stal ook licht, rust, lucht en ruimte worden aangeboden.

  uhmm... dit is er al

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Netty, kun je misschien aangeven welke (landbouw)huisdieren volgens jou in Nederland vrij leven, en niet als "productiemiddel" worden gebruikt? Ook zou ik graag omschrijving van het begrip "vrij leven" willen lezen. Wellicht dat we na beantwoording van deze twee vragen eens inhoudelijk kunnen discussiëren over het (nut van) toekennen van rechten aan dieren.

 • no-profile-image

  Frans

  En training koesignalen is in ieder geval goed voor het welzijn van de vetvice portomonee.........

 • no-profile-image

  Miep Bos

  Het zou heel goed zijn, als de koeien geen gentech sojaschroot en gentech maissgluten meer hoeven te eten. Onafhankelijk onderzoek laat zien dat die gewassen niet gezond zijn!

 • no-profile-image

  netty

  Het lijkt een goed idee, maar ook hier wordt alleen aan symptoombestrijding gedaan. Een koe is allang geen vrij dier meer - zij is een productiemiddel. En zolang we dat uitgangspunt vasthouden, dan erkennen we niet dat een dier een levend wezen is met eigen rechten.
  Dan willen we zo goedkoop mogelijk produceren. Dat gemanipuleerd voedsel zoals Miep Bos terecht opmerkt niet goed is voor koeien, niet goed is voor de biodiversiteit en het milieu, dat zien we later dan wel weer...

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.