Home

Achtergrond

Klokjesbloemen zijn hoogtepunten in de tuin

Camapanulata (Campanula), ofwel klokjesbloemen komen in veel soorten en cultivars in vele tuinen voor en vormen daar hoogtepunten.

Dankbare vaste planten, want ze hebben weinig verzorging nodig om toch een welige bloei te realiseren. Fors en met grote witte klokken is de witte Campanulata takesimana die Cees Breed in de keuringszaal toont Een pracht exemplaar. Breed showt tevens onder andere de lichtblauwe Phlox divaricata 'Chattahooche', de witte Zaluzianskya ovata, gele Primula floriande waarvan de bloei op een lange steel tot wasdom komt en de blauwe Corydalis 'Kinfisher'.

Alliums zijn er in de keuringszaal eveneens te kust en te keur. Onder andere nog een groot deel van de forse inbreng van twee weken geleden van Maatschap Mellema Versteeg met onder meer Allium chloranthum en A. litwonevii. Van Bulbs of Lowland is er de paarse A. 'Bolero', Flower Power showt Allium 'Art' en A. 'Dready', Kwekerij De Schüllhorn A. 'Eros' en Van Lierop de lichtblauwe A. Calsium zaamin.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.