Home

Achtergrond

Klink blij met helderheid over rookverbod

Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) is blij met de uitspraak van het gerechtshof in Arnhem over het rookverbod in de horeca.

Het vonnis bevestigt het oordeel van de Hoge Raad die eerder al stelde dat de bescherming tegen rook ook voor de eigenaren van de eenmanskroegjes is bedoeld.

Het is een heel heldere uitspraak die duidelijk maakt dat er geen verschil is in de horeca. Er zijn geen uitzonderingen: roken is verboden in kroegen met en zonder personeel, liet een woordvoerder van het ministerie van Volksgezonheid, Welzijn en Sport (VWS) donderdag weten.

Controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) treden op bij overtredingen, aldus het ministerie. Daar wordt nog voor de zomer het onderzoek verwacht naar ventilatiesystemen die mogelijk een oplossing bieden voor eenmanszaken die te weinig ruimte hebben om een aparte ruimte te maken voor rokers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.