Home

Achtergrond 292 x bekeken 1 reactie

Kleine aardappelverwerkers bijna failliet

In het Verenigd Koninkrijk staan 31 kleine aardappelverwerkende bedrijven op omvallen.

De bedrijven zijn niet langer in staat de economische crisis het hoofd te bieden, stelt het Britse analysebureau Plimsoll. Het bureau heeft 265 bedrijven onder de loep genomen.

Volgens Plimsoll zijn grote bedrijven beter in staat de recessie te doorstaan. "Deze bedrijven hebben meer toegang tot kredieten en kunnen terug vallen op moederbedrijven. Ook kunnen zij gemakkelijker verlieslatende onderdelen afstoten dan kleinere bedrijven. Wij denken dat bij 31 bedrijven hun voortbestaan in gevaar is."

De economische omstandigheden zijn de laatste weken wel iets verbeterd, geeft Plimsoll aan. "Maar voor een groot deel van die 31 bedrijven komt het herstel te laat. Er zijn te veel kleine bedrijven in een te kleine afzetmarkt. Er zijn 145 bedrijven met een omzet van minder dan 3 miljoen pond (3,6 miljoen euro). Daarvan zijn 64 bedrijven kandidaat om te worden overgenomen door een grotere concurrent."

Eén reactie

  • no-profile-image

    truus

    ze kunnen bij Lamb-Weston in kruiningen weer lachen als ze een bedrijf overnemen voor een paar euro dan krijgen ze toch nog hun zin omdat ze de grootste aardappelverwerker van de wereld willen zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.