Home

Achtergrond 227 x bekeken 7 reacties

Klacht Pink tegen website Lekkerfitmetvlees.nl

Pink, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, heeft een klacht ingediend bij de reclamecodecommissie tegen de website lekkerfitmetvlees.nl.

De organisatie vindt dat de site eenzijdige informatie geeft aan jongeren en niet wijst op de negatieve en ongezonde kanten van de vleesconsumptie. Pink vindt daarom een vleesreclame gericht op jongeren onverantwoord.

De Stichting vlees.nl, die achter de website staat, weerspreekt dat het eenzijdige en misleidende informatie geeft. De aanbevolen producten passen, mits goed gebruikt, bij de Schijf van vijf die de overheid promoot.

Ook stimuleert de site jongeren om er gezonde leefpatronen op na te houden. De stichting ziet de klacht dan ook met vertrouwen tegemoet, zo laat deze weten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  down under

  Wie zonder zonde is werpe de eerste steen! En de pvdd komt nooit met eenzijdige informatie zeker? Met de info van de site lekkerfitmetvlees.nl is niets mis of misleidend terwijl de argumenten van Marianne met haar meat the truth wel heel erg ongenuanceerd zijn!

 • no-profile-image

  .

  Willen ze soms zeggen dat de website van de PvdD geen eenzijdige informatie geeft..... een schoolvoorbeeld ervan lijkt me.

 • no-profile-image

  Fred Realist

  Prima actie van de Partij voor de Dieren. De mensheid wordt immers al decennia lang geïndoctrineerd met valse info door de vleesmaffia. Ach ja, tis net als in de jaren 50 en 60; er werd verteld dat roken niet ongezond was. Fabels in de wereld gebracht door de sigaretten-maffia. Maar nog afgezien dat vlees ongezond is (het is DE nr. 1 veroorzaker van darmkanker), is het heel goed dat de PvdD de jongeren laat inzien dat er voor vlees jaarlijks honderden miljarden dieren worden mishandeld en vermoord. Das geen eenzijdige info maar schokkende feiten waar niemand omheen kan. De jeugd heeft de toekomst. En hopelijk is dat een toekomst zonder vlees. We zijn lang genoeg belazerd de vlees-maffia.

 • no-profile-image

  Nuchtere Fries

  Heb de website ook maar eens bekeken. Niks vreemds aan, hier en daar nuttige info. Beetje OverDeTop reactie... ach je moet toch op een manier aandacht trekken, dan maar keihard zeiken op een ander... lekker makkelijk. Bestuur van P!nk is Vegetarier, net afgestudeerd Aardrijkskunde en heeft jaren levenservaring, omgang met dieren en BIOINDUSTRIE(crimineel?)
  In hemelsnaam politici in opleiding? Nee de Wbsite van pink! is informatief... OPRUIERIJ!! Misleiding!!

 • no-profile-image

  boer

  Fred "Realist" suggereerd dat in de wereld jaarlijks honderden miljarden dieren worden mishandeld voor de vleesindustrie. Daar kan ik alleen maar aan toevoegen dat het inderdaad beter zou zijn als de dieren overal ter wereld net zo goed behandeld zouden worden als in de Nederlandse stallen. Hoeveel vlees eet een gemiddelde wereldburger eigenlijk per jaar? Benieuwd naar de antwoorden.....

 • no-profile-image

  freek

  deze laatste reactie zegt het al ik hoef niets verder toe te voegen

 • no-profile-image

  Sybren

  Vlees zou nu niet goed voor de gezondheid zijn stelt Fred de Realist (wat je maar realist noemt???). Al miljoenen jaren wordt er vlees gegeten en nu opeens vinden in NL een stelletje geitewollensokken dat vleeseten ongezond is. Heb trouwens net een stukje steak gehad, hmmmm smaakte zo goed.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.