Home

Achtergrond 243 x bekeken

Kinderen kleuren Balkenende het liefst

De voorkeur van volwassenen blijft tot 9 juni ongewis, maar kinderen blijken graag aan de gang te gaan met een kleurplaat van premier Jan Peter Balkenende.

Op de internetpagina kleurplaten.nl staan in verkiezingstijd portretten van de lijsttrekkers als aanvulling op het gewone aanbod. De rubriek met politici is tot en met dinsdag 12.500 keer bezocht en er werden bijna tweeduizend kleurplaten van de lijsttrekkers afgedrukt, melden de initiatiefnemers.

De meeste afdrukken zijn gemaakt van CDA'er Balkenende (25 procent) en PVV'er Geert Wilders (16 procent). De twee worden op flinke afstand gevolgd door Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (9,9 procent), GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema (9.3 procent) en PvdA'er Job Cohen (6,4 procent). Mark Rutte is niet zo in trek bij kleurders. De VVD gaat dan wel aan kop in de peilingen voor volwassenen, maar de kleurplaat van Rutte is maar net populairder dan die van hekkensluiter SGP'er Kees van der Staaij.

De internetpagina kleurplaten.nl bestaat tien jaar en heeft maandelijks rond 350.000 bezoekers. Zij drukken samen 750.000 kleurplaten af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.