Home

Achtergrond

Keuringen van Agapanthus

Hoewel ook voor het gewas Agapanthus in de groei is vertraagd door het te koude voorjaar, houdt de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur vast aan de geplande speciale keuringen van dit product op maandag 12 juli en 26 juli.

De keuring wordt gehouden in de keuringsruimte bij CNB, Heereweg 347 in Lisse. De commissie van nomenclatuur van de KAVB zal de inzendingen keuren. Agapanthus vormt met zijn fraaie bloemschermen, een aantrekkelijke snijbloem, potplant, patioplant, tuinplant en kuipplant die meer en meer door de consument wordt aangeschaft en toegepast. De inzendingen worden om 11.00 uur gekeurd.

Het materiaal dient in tentoonstellingskwaliteit gebracht te worden en dat kan zowel gesneden als snijbloem, als ook op pot of kuip. Bij iedere cultivar kan de jury het diploma voor 1e prijs ( 9,0 punten of hoger) toekennen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.