Home

Achtergrond 502 x bekeken

Kasgevels met curves in Poort van Venlo

Nieuwe kassen met curves in de gevel leiden tot meer variatie en integratie met het landschap.

Het bouwelement is opgenomen in een discussiemodel voor vernieuwing van het tuinbouwgebied ten noordoosten van Venlo, de Poort van Venlo. Het is één van de drie modellen waar tuinders op 23 juni en 1 juli over discussiëren. Zelf noemt het Rotterdamse bureau Except het model al weinig realistisch: "De curves vragen veel ruimte en hoge bouwkosten. Ook zijn er bedrijfslogistieke problemen tussen de twee kasdelen", stelt het bureau in het ontwerprapport. Een fietspad moet deels boven de kassen uitstijgen om bezoekers van het gebied een blik in de kas te bieden.

Het rapport is een initiatief van innovatiebureau voor glastuinbouw Sign en Gipmans Planten. Het model lijkt onbetaalbaar, maar de discussie met telers moet ideeën opleveren over goedkope fraaie oplossingen. Een ontwikkelingsplan moet de financiële haalbaarheid voor herstructurering van het 250 hectare grote gebied vaststellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.