Home

Achtergrond 190 x bekeken 1 reactie

Kamer wil sneller duidelijkheid over perceelsregistratie

De vaste Kamercommissie LNV wil van minister Gerda Verburg uiterlijk morgenmiddag antwoord hebben op vragen van LTO Nederland over de vertraagde herziening van de perceelsregistratie.

LTO heeft de minister gevraagd naar de gevolgen van de vertraging voor agrarisch ondernemers. De organisatie wil ook weten hoe wordt omgegaan met eventuele knelgevallen.

De Kamer voorziet nog een schriftelijke debatronde, met mogelijk een kort plenair debat, vóór het zomerreces eind deze week ingaat. Vorige week nog leek de Kamer akkoord te gaan met het voorstel van de minister om in september een stand van zaken te geven.

Verburg bestreed vorige week dat LTO te weinig bij het proces is betrokken. "Hiervan breekt echt mijn klomp", reageerde de minister. "Onze klomp was al gebroken", stelde CDA-Kamerlid Ger Koopmans vanmiddag vast.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Veehouder

    We hebben in 1998 al gemeld bij LTO dat de perceelsregistratie op deze manier niet klopt. Er kwamen nieuwe kaarten uit, maar deze waren van voor de kaveltoedeling van de ruilverkaveling. De overgang was al in 1995 op 1996 naar de nieuwe kavels. Geen mens kon toen de kaarten goed invullen. We hebben de klacht bij het kantoor van de NCB neergelegd. hun antwoordt was, waar maak je, je druk om! Nu doen we alles rechtstreeks naar LNV, dit koopt beter. Zij bekennen ook dat er veel fouten in zitten. Het is wel bekent dat het kadaster de zwakke plek is bij de ruilverkaveling. Wij zitten ook met afwijkingen, zelf op percelen van 1 kadasternummer. Je vraagt je af, wat is nu de werkelijke grote en wie heeft er gelijk. Wij zijn zelf in de materie goed thuis, maar we weten gewoon dat het best enkele are per hectare kan afwijken. Ik denk dat ze dat in de kamer ook mee moeten wegen. Geen milimeter debat !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.