Home

Achtergrond 179 x bekeken

Kamer ongerust over kraakverbod

De Tweede Kamer is er niet gerust op dat het kraakverbod ook echt gehandhaafd gaat worden.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) moet in de Kamer komen uitleggen hoe het zit met verhalen dat het Openbaar Ministerie niet al te veel werk gaat maken van de aanpak van kraken.

Op voorstel van VVD, CDA, en ChristenUnie, die het initiatief namen tot de antikraakwet, besloot de Kamer dinsdag met de minister in debat te gaan. Tegenstanders van de wet vroegen Hirsch Ballin ook in zijn hoedanigheid van minister van Binnenlandse Zaken op te laten treden. Hij zou dan kunnen aangeven of de politie wel tijd heeft om achter krakers aan te gaan.

Gemeenten als Amsterdam en Utrecht hebben al aangegeven beren op de weg te zien als het gaat om handhaven van het kraakverbod. Het zou een groot beslag leggen op de politie. Kraken zou ook een probaat middel zijn tegen leegstand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.