Home

Achtergrond 175 x bekeken

KNMI verwacht toenemende zonkracht

Naar verwachting wordt de ozonlaag de komende dagen dunner waardoor de zonkracht in sterkte kan toenemen.

Dat meldt het KNMI maandag op zijn website. De zonkracht kan in de loop van deze week oplopen tot een waarde zeven (sterk). Vandaag geldt nog een zonkracht van zes (matig).

Het KNMI benadrukt dat de stijging afhangt van de weersomstandigheden. Daarbij spelen onder meer aërosolen een rol, dat zijn zwevende deeltjes in de onderste luchtlagen. Ze zijn er de oorzaak van dat een wolkenloze hemel niet strak blauw is, maar melkwit wordt.

KWF Kankerbestrijding geeft sinds vorige week adviezen voor zonbescherming via twitter, hyves, e-mail of sms'jes naar de mobiele telefoon. Als de zonkracht 7 of 8 is - de hoogste twee waarden - komt er een waarschuwing. Verbranden in de zon kan huidkanker veroorzaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.