Home

Achtergrond 290 x bekeken

Janneke Snijder: heel goed gevoel

De stemming was vanochtend opperbest in de VVD-fractie, aldus landbouwwoordvoerster Janneke Snijder. "Dit geeft een heel goed gevoel."

De VVD werd gisteren nipt de grootste partij, met 31 zetels. "Het is nog nooit voorgekomen dat de liberalen de grootsten waren. En dat met 31 zetels. Er is geschiedenis geschreven."

De liberale fractie kwam vanochtend kort bijeen, van half elf tot kwart over twaalf. "Dat hadden we zo afgesproken." Oude en nieuwe fractieleden maakten kennis met elkaar. "We hebben een grote fractietafel; tot nu toe zaten daar 21 mensen aan, nu zijn dat er 31!"

Snijder erkent dat het samenstellen van een nieuw kabinet een lastige puzzel wordt. Ze wil niet op de zaken vooruit lopen. "Wij sluiten geen enkele partij uit. We willen toch proberen om zo snel mogelijk een kabinet te vormen. Dat heeft het land nodig."

Het VVD-Kamerlid heeft veel positieve reacties gehad uit de agrarische sector. "Dat voelt wel als een warm bad, hoor. Tegelijk legt het een grote politieke verantwoordelijkheid op ons en ook op mijn schouders. We hebben toch een aantal zaken op de agenda gezet: minder regels, minder EHS. Daar moeten we nu voor staan."

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.