Home

Achtergrond 238 x bekeken 1 reactie

Ixia volle zomerbloeier

Toegegeven, de weersomstandigheden moeten een beetje mee zitten, maar als dat zo is dan heb je met Ixia een voortreffelijk hoogtepuntje in de zomertuin.

De klokvormige bloemen van dit knolgewas vormen zich in trosjes op dunne doch stevige stelen. Prachtig ingetogen van kleur is Ixia 'Blue Bird' die op de keuring wordt getoond door J.H. Oostdam. Lichtblauw/purper met een donkerder rand. Agressiever van tint is de vuurrode Ixia 'Jesse' die prachtige bloemknoppen heeft.

De lelies die vorige week door W. Th. Langelaan werden ingebracht staan nu in volle bloei en kunnen dus perfect worden beoordeeld op stand en bloei. Van zowel de witte Lilium 'White Triumph', als de roze L. 'Moselle' kan worden gezegd dat het cultivars zijn die met weinig stelen goed zijn voor een stevig gevulde vaas met veel bloemen. De knopstand is bij beiden perfect en het gewas mooi.

Foto

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Wereldnieuws!

Of registreer je om te kunnen reageren.