Home

Achtergrond 175 x bekeken

Israël laat prik en chips toe in Gaza

Israël gaat een aantal goederen die voorheen de Gazastrook niet in mochten vanwege een blokkade om de veiligheid van het land te garanderen, binnenkort toelaten.

Het gaat onder meer om frisdrank, sap, fruit, salade, koekjes, chips en scheerschuim. Het verbindingskantoor, dat gerund wordt door de Palestijnse autoriteit, maakte bekend dat een aantal goederen die vorige week nog verboden waren, vanaf begin volgende week weer ingevoerd kan worden.

Op de lijst van toegestane goederen voor de Gazastrook staan momenteel ongeveer 130 producten. Voordat de radicale beweging Hamas de macht in het gebied overnam in 2007, stonden er nog vierduizend producten op die lijst.

Israël liet weten de beslissing om de economische blokkade te versoepelen al enkele weken geleden genomen te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.