Home

Achtergrond

Instituut groene genetica krijgt 3,4 miljoen

Het kabinet trekt nog eens 3,4 miljoen euro uit voor 'Technologisch Topinstituut' Groene Genetica.

Dat schrijft demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) in een brief aan de Kamer.

Het gaat volgens de minister om 'overbruggingsfinanciering'. Doorslaggevend voor de honorering van hernieuwde steun was het positief oordeel van Agentschap NL (voorheen SenterNovem) over het voortgangsverslag van TTI Groene Genetica.

TTI Groene Genetica doet onderzoek naar plantengenetica, -fysiologie en -ziekten. Voor een ander 'topinstituut', TI Pharma, stelt het kabinet 6 miljoen euro beschikbaar. Het geld komt uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES), dat wordt gevuld uit aardgasbaten.

Verder trekt het kabinet nog eens zo’n 65 miljoen euro uit voor drie andere grote projecten. Een ervan betreft het project Duurzame Dynamiek in de Delta, waarin wordt onderzocht hoe de Nederlandse stedelijke gebieden duurzaam kunnen worden ingericht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.