Home

Achtergrond 201 x bekeken 3 reacties

Inmiddels 140 Nederlandse gewonden in Uruzgan

Het aantal Nederlandse militairen dat sinds het begin van de missie in Uruzgan precies vier jaar geleden gewond is geraakt, ligt op 140.

Van hen houden 41 militairen blijvend lichamelijk letsel over aan hun verblijf in Uruzgan. Het ministerie van Defensie bevestigt berichtgeving in De Telegraaf over het aantal gewonden. Bekend was al dat sinds de missie in juni 2006 begon 24 militairen om het leven zijn gekomen.

De laatste dode was de 25-jarige korporaal der eerste klasse Luc Janzen die op 25 mei omkwam door een bermbom. De laatste gewonden vielen op 7 juni. Drie militairen raakten gewond door een aanslag met een geïmproviseerd explosief.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 5 procent van uitgezonden militairen psychische problemen overhoudt na een buitenlandse missie. In Uruzgan hebben inmiddels zeker 16.000 Nederlandse militairen gediend.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Internationaal meedoen mogen ze toch wel, want er is geen enkel ander land dat zijn eigen belangen zo gemakkelijk over de grens gooit. Ze zullen dus overal met open armen ontvangen worden.

 • no-profile-image

  dirk

  Vooral doorgaan!!

 • no-profile-image

  Leen

  Oorlogje spelen om internationaal een beetje mee te kunnen doen. Kikkerland!

Of registreer je om te kunnen reageren.