Home

Achtergrond

Imtech in duurzame teelt planten en fruit

Technisch dienstverlener Imtech gaat samen met PlantLab werken aan de energiezuinige en duurzame teelt van bloemen, planten, groente en fruit.

Dat maakte de onderneming uit Gouda zojuist bekend. Het gaat om de kweek in hoogtechnologische teeltruimten, waarbij geen daglicht meer nodig is en geteeld kan worden in gestapelde lagen. Zo is een gebouw van veertien teeltlagen op een oppervlakte van 100 bij 100 meter volgens het bedrijf voldoende om een stad als Den Bosch (140.000 inwoners) van verse producten te voorzien.

Volgens Imtech kan met de nieuwe methode op elke willekeurige locatie worden geteeld, waardoor er onder meer geen negatieve milieueffecten zijn van transport. Het bedrijf verwacht dat binnen enkele jaren overal ter wereld dergelijke kwekerijen kunnen ontstaan. Deze staan ”dichtbij de consument en bieden vele voordelen: een hoger productieniveau met een exact voorspelbaar oogstmoment en een betere smaak, kwaliteit en voedingswaarde dan de traditionele variant”, aldus Imtech.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.