Home

Achtergrond 4 reacties

Ierland geeft quota aan nieuwe melkveehouders

De Ierse minister van landbouw Brendan Smith heeft melkquota toegewezen aan meer dan zeventig beginnende Ierse boeren.

Voor 41 van hen is het de allereerste keer dat ze een quotum krijgen, de anderen zijn bezig met de opzet van hun bedrijf maar kregen daarvoor al eerder een quotum.

De "echt nieuwe" melkveehouders krijgen ieder een quotum voor 200.000 liter, de overigen voor 181.250 liter. In totaal kreeg het Ierse ministerie 111 aanvragen voor een quotumtoewijzing. De boeren die een toewijzing kregen, moeten uiterlijk 1 april 2012 daadwerkelijk met de productie zijn begonnen.

Minister Smith voert daarmee een eerder dit jaar door hem aangekondigde regeling uit. "Ik ben heel blij dat we in staat zijn om een belangrijk aantal nieuwkomers te helpen om hun eerste stappen te zetten in wat hopelijk een succesvolle loopbaan in de melkveehouderij wordt."

"Nieuwe boeren zijn van levensbelang voor de toekomst van de sector", vervolgt hij. "De feedback van de doelgroep is heel positief geweest."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Zo'n land ziet dan ook het belang van de landbouw in. Ze zijn niet overal zo achterlijk als in dit land.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat is nog eens een minister van Landbouw , heel anders dan Glossy Gerda die de landbouw alleen maar extra regels oplegt en landbouwgrond afpakt

 • no-profile-image

  Huub

  Ik neem aan dat dit bestaand quotum is die de overheid eerder van stoppende melkveehouders heeft gekocht..?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Kritische lezer, ik denk eerder dat ze na jarenlang de landbouwsector veronachtzaamd te hebben, tot inkeer gekomen zijn. Je wilt als moderne samenleving voor basisvoorzieningen zoals voedsel, niet in toenemende mate afhankelijk worden van het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.