Home

Achtergrond 185 x bekeken

Hongarije houdt vast aan besparingen

De Hongaarse regering houdt vast aan de doelstelling om het overheidstekort nog dit jaar verder terug te dringen.

Dat zei de Hongaarse minister van Economische Zaken Gyorgy Matolcsy maandag tegen televisiezender CNBC. "Het is overduidelijk dat Hongarije Griekenland niet is'', zei Matolcsy, die daarmee reageerde op overheidsfunctionarissen die vorige week voor veel onrust zorgden door te waarschuwen dat ook Hongarije op de rand van een crisis zou staan. Volgens de minister houdt de regering vast aan de doelstelling om het overheidstekort dit jaar te beperken tot 3,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp). "Dat hebben we afgesproken met de EU en het IMF, dus daar bestaat geen twijfel over.''

Het IMF en de EU beloofden Hongarije eind 2008 circa 20 miljoen euro (25 miljard dollar) aan noodkredieten onder de voorwaarde dat de regering maatregelen zou nemen om de overheidsuitgaven te beperken en de economische groei te stimuleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.