Home

Achtergrond 454 x bekeken

Hoger rendement voor biologisch groentebedrijf

Uit vergelijking van resultaten van biologische en gangbare groentebedrijven blijkt dat biologische bedrijven beter renderen.

Het landbouweconomisch instituut LEI onderzocht groepen bedrijven in de periode 2003 tot 2006 en 2006 tot 2009.

In de eerste periode haalden de bedrijven een rendement van 85. In de periode 2006 tot 2009 liep het rendement voor biologische groente op naar 108, tegen 100 voor gangbare bedrijven. Gangbare bedrijven waren wel groter.

De structuur van de bedrijven zijn zoveel mogelijk gelijkgesteld, met minstens 20 procent van het areaal groente. Er is geen onderscheid gemaakt tussen akkerbouw en groenteteelt. De groenteteelt zorgde bij beide bedrijfstypen voor meer dan 60 procent van de opbrengsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.