Home

Achtergrond 486 x bekeken

Hof verlaagt boete vervoersverbod blauwtonggebied

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een veehouder een boete opgelegd van 220 euro voor het illegaal vervoeren van runderen uit een gebied waar een vervoersbeperking gold in verband met blauwtong.

De veehouder werd betrapt op 16 februari 2007. Hij werd eerder door de politierechter in Zwolle veroordeeld. Het openbaar ministerie vorderde een geldboete van 2.000 euro, waarvan 1.000 euro voorwaardelijk, zoals in eerste instantie ook door de politierechter was opgelegd. Maar het hof vond die boete te hoog. Volgens het hof is justitie niet eenduidig in de boetes die worden opgelegd en nog op zoek naar de juiste reactie op dergelijke overtredingen. Omdat in andere zaken een boete van 220 euro is opgelegd, heeft het hof dat ook in deze zaak besloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.