Home

Achtergrond 217 x bekeken 5 reacties

Hanen twaalf jaar lang op verkeerde kerk

Er kraaide geen haan naar, tot gisteren. Toen werd ontdekt dat de kerkhanen van de kerken in Eibergen en Haaksbergen twaalf jaar op de verkeerde kerk stonden.

Bij de restauraties van beide kerktorens in 1998 en 1999 had een leidekkersbedrijf per ongeluk de hanen verwisseld, zo liet een woordvoerder van de protestantse gemeente Eibergen-Rekken donderdag weten.

Bij de inrichting van een expositie in de protestantse kerk in Eibergen bleek dat de haan op de kerktoren niet overeenkwam met de afbeelding uit het historisch archief. Na een telefoontje met het leidekkersbedrijf werd al snel de link gelegd met de kerk in Haaksbergen. ,,Beide kerkhanen lijken niet op elkaar, maar toch heeft niemand het ooit opgemerkt. De Haaksbergse haan lijkt meer op een kip, terwijl Eibergen een echte haan heeft.''

Pikant detail is dat er een katholieke en protestantse kerk in het spel zijn, maar dat heeft volgens de woordvoerder niet tot grote commotie geleid.

Wanneer beide hanen weer op de goede kerk terechtkomen, is nog onduidelijk. De gemeenteraad van Eibergen moet nog beslissen over een nieuwe restauratie van de kerktoren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  De rooie haan erin...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ach er zit wel vaker een vreemde snoeshaan in een verkeerd kippenhok!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Die hanen zwaaiden dus twaalf jaar lang de scepter over de verkeerde vrijlooprennen.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Mag ik raden? Jack de Vries???

 • no-profile-image

  koetje

  Dat worden weer kamervragen door de PvdD

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.