Home

Achtergrond laatste update:18 apr 2012

Halsema: Verhagen moet blokkade PVV uitleggen

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen moet uitleggen waarom hij weigert met de PVV te onderhandelen en daarmee een rechts kabinet blokkeert.

Dat zei GroenLinks-leider Femke Halsema maandag na haar gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Wat Halsema betreft verschaft Verhagen die duidelijkheid in een debat in de Tweede Kamer waar ook de vorige informateur Uri Rosenthal aanwezig is. PVV-leider Geert Wilders wil zo'n debat en ook GroenLinks en D66 zijn daar voor. Halsema wil van Verhagen inhoudelijke argumenten horen waarom hij niet met Wilders aan tafel wil. Komen die er niet, dan is het beter dat het CDA toch met de VVD en de PVV gaat onderhandelen.

Halsema was ingenomen met opmerkingen van VVD-leider Mark Rutte die maandag stelde dat hij paars-plus niet zal blokkeren. "Een interessante uitspraak, een eerste stap in de goede richting.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.