Home

Achtergrond

Groene sprietjes

Koeien zijn dol op gras. Door gras te vreten maken ze melk. En die drinken wij met ons allen weer op. De grasmat moet dus lekker zijn voor koeien. Daarom zorgt de boer goed voor zijn gras. Niet al het gras wordt opgegeten door de koeien. De boer maait ook gras voor later, als de dieren weer in de stal staan.

Balen in de wei
Je ziet ze vaak in het weiland liggen, van die ronde plastic balen. In deze balen zit ingekuild gras. Net als bij een gewone kuil is het gras in de balen rondom afgedekt met plastic. Dat gebeurt door een wikkelmachine die het plastic heel strak om de baal trekt. Hierdoor kan er geen lucht bij en kan het gras niet gaan rotten.

Boer verbouwt olifantsgras als nieuwe biobrandstof
Een boer in Rhenen (U.) verbouwt olifantsgras en gebruikt dit onder meer als biobrandstof voor zijn boerderij. Hij doet er de afwas mee en de wasmachine werkt er ook op. Kijk maar.

NK grasmaaien!
Bekijk ook de fotoreportage van het nationaal kampioenschap grasmaaien met oldtimers in Nistelrode (N.-Br.).op 30 mei.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.