Home

Achtergrond

Griekse stakers blokkeren haven

Een groep Griekse stakers heeft woensdagochtend de haven van Piraeus geblokkeerd. Daardoor zijn duizenden reizigers gestrand. Dat meldde de Griekse kustwacht.

"Alles ligt stil'', aldus een woordvoerder. "Een groep van ongeveer tachtig vakbondsleden houdt alle schepen in de haven.''

De rechter besloot dinsdagavond dat de staking illegaal is. Ondanks dat besluit zijn leden van vakbond PAME toch op verscheidene locaties bijeengekomen. De vakbond kondigde aan de staking in Piraeus tot donderdag vroeg te laten duren.

In Griekenland wordt de afgelopen tijd regelmatig gestaakt, wegens de aangekondigde bezuinigingen. De overheid heeft 300 miljard euro schuld en wil met de bezuinigingen een deel van het probleem oplossen. De plannen zijn bij een groot deel van de bevolking in het verkeerde keelgat geschoten. Op 29 juni zal er weer een grootschalige, algemene staking worden gehouden. Dat zal de vijfde van dit jaar zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.