Home

Achtergrond

'Greenery doet zaken met 19 van 25 EU-topketens'

Handelshuis The Greenery (eigendom van coöperatie Coforta) doet structureel zaken met 19 van de 25 grootste supermarktketens in de Europese Unie.

Dat zei topman Philip Smits van The Greenery gisteren bij de opening van het nieuwe champignoncentrum in Zaltbommel. Dat biedt veel perspectief op groei in de toekomst, stelde hij. The Greenery streeft er namelijk naar die handelsrelaties uit te breiden door een breder productpakket aan te bieden. "Welk onderzoek je ook leest, of welke retailer je ook spreekt. Het is een onomkeerbare ontwikkeling dat supermarkten zaken doen met grote bedrijven, omdat het zekerheden biedt over zaken als beschikbaarheid van product en voedselveiligheid. Op die gedachte moeten we ons voorbereiden."

The Greenery heeft de capaciteit van het champignoncentrum fors uitgebreid en wil daarin snel groeien. Een snelle groei door toetreding van telersvereniging Funghi blijft echter uit, bleek donderdag. Toch wil The Greenery telers aan zich binden. “We zitten in een nieuwe groeifase. Over een aantal jaar willen we hier het beste en grootste champignoncentrum hebben staan. We hopen dat niet-leden dat zullen inzien binnen een periode van 1 of 2 jaar.” Smits hield de deur naar een samenwerking met Funghi open. Het stranden van de poging is niet in het belang van de telers, stelde hij. “We blijven echter open staan voor gesprekken.”

De topman ziet in de voedingstuinbouw een omslag naar het marktgericht investeren in plaats van aanbodgericht denken uit het verleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.