Home

Achtergrond 32 reacties

Graanadvertentie akkerbouwer vernield

De graanadvertentie op het akkerbouwbedrijf van Jan Ham in Nieuw-Vennep is beschadigd.

Ham schat de schade op enkele tienduizenden euro’s. "Ik ontvang een vergoeding voor de advertentie. Bovendien heb ik te maken met opbrengstderving." Ham heeft dit voorjaar in 3,5 hectare zomertarwe een advertentie ingezaaid voor de Partij voor de Dieren. "Ik vermoed dat iemand met een rugspuit de tarwe heeft bespoten. Je ziet op die plekken de tarwe verkleuren. Het is afwachten of het embleem helemaal verdwijnt"

Ham heeft aangifte gedaan bij de politie. "Die pakken het onderzoek serieus aan. Er is niet alle grote schade aangericht. Wij schrikken er ook van dat iemand ons eigendom vernielt. Wij zijn niet eens verbonden aan de Partij voor de Dieren. Wij hebben alleen een zakelijke overeenkomst."

Ook de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan van de vernieling van het tarweveld in de Haarlemmermeer. De advertentie is onderdeel van de verkiezingscampagne. Volgens directeur Lieke Keller van het partijbureau is het onduidelijk of hierdoor een eventuele vermelding in het Guiness Book of Records, voor grootste politieke uiting, in gevaar is gekomen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  @ Anoniem, je hebt wel gelijk. Deze acties doen het imago van de agrarische sector geen goed, ondanks dat de kandidaten van de PvdD ook niet vies zijn van een stukje vandalisme. Toch ben ik, wanneer het gebeurd is, niet te beroerd om er een grap over te maken

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  @ Herman, als je het nieuws had gevolgd, wist je dat de nummer 3 van de PvdD een aantal objecten die niet haar eigendom waren met verf heeft beklad.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Volgende keer toch maar Round-up Ready graan gebruiken.

 • no-profile-image

  Leen

  Jan Ham stelt geld kennelijk boven principes. Als boer zou ik van alles op mijn kavel willen hebben, maar de PvdD? Dat gaat te ver. Kennelijk hebben er meer mensen zo over gedacht. Als agrarisch bedrijfsleven moeten we wel een beetje solidair blijven met elkaar.

 • no-profile-image

  huub

  Je kan je ook haast niet voorstellen dat mensen zo gek zijn om complete stalinrichtingen te vernielen om nertsen los te laten, en toch gebeurt het..

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Piet Wisse, Friesland:[..]ondanks dat de kandidaten van de PvdD ook niet vies zijn van een stukje vandalisme.[..]

  Geef eens een voorbeeld van vandalisme door de PvdD. Ik ben zeer benieuwd!

 • no-profile-image

  blijf liever anomiem

  Herkauwer, als jij boeren echt een beetje kent, zou je moeten weten, dat discussie met de meeste boeren zinloos is. Hun norm is standaard, al het andere wijkt af (in hun ogen). Laat toch zitten man, ga niet in discussie met xenofoben (er zijn ook maatschappelijk betrokken boeren hoor, maar die reageren hier niet, in ieder geval niet op deze wijze)

 • no-profile-image

  herkauwer

  Waar heb je het over Boer op het land? Ik met pensioen? En ik zou me bedienen van scheld- en vloekwoorden? En ik zou in stilte geteerd hebben op de gemeenschap. Man vlieg op, je weet totaal niet waarover je het hebt. En sinds wanneer is Rund een scheldwoord?

 • no-profile-image

  Roos

  "honderdduizende dieren in donkere stallen folteren?" Hummmm... weer iemand met weinig verstand van de sector, maar wel met een hele grote bek.

 • no-profile-image

  dirk

  Zo men doet, zo men ontmoet.

 • no-profile-image

  J@gertje

  Waarom kan een men de mening van een ander niet gewoon respecteren door met de vingers van andermans spullen af te blijven? Het is altijd het zelfde liedje.
  PvdD partijlid Harry Voss plaatst op internet locaties van jachthutten en hoogzitten.
  Hierbij worden met regelmaat opruiende teksten bij geplaatst om andere mensen aan te zetten de boel te vernielen.
  De dames Thieme en Ouwehand en van Velsen (SP) doen hier vrolijk aan mee.
  Dierenrechten activisten gaan zich te buiten door dieren los te laten en de boel te vernielen.
  De directeur van Duke Faunabeheer wordt bedreigd, zijn huis wordt beklad en zijn auto wordt vernield.
  Nu weet de PvdD ook eens hoe het voelt als je spullen naar de knoppen worden geholpen en hoe machteloos je, je hierbij voelt.
  Blijft staan dat ik dit absoluut niet goedkeur. :-)
  Groet,
  J@gertje.

 • no-profile-image

  boer

  Ik denk dat de konijnen en hazen tegen het logo aan hebben gepiest en dat daardoor het logo is beschadigd. Wildschade dus.

 • no-profile-image

  blijf liever anoniem

  Hier kunnen we weer zien hoe overdraagzaam het b.....volkske is t.o.v. andersdenkenden. Wereldvreemd, egoistisch volk (enkelen uitgezonderd) Deze vernieling is walgelijk. Volgend jaar mag pvdD bij mij 5 bunder advertentiegraan inzaaien. Helaas is er bij mij geen luchthaven in de buurt, wel veel xenofobisch b.....volk. De advertentie zal het vlagbladstadium dan ook zeker niet halen.

 • no-profile-image

  Boer

  Je wil me toch niet wijs maken dat jij met al de tijd die jij hier uithangt nog tijd hebt er een baan bij naast te houden?

 • no-profile-image

  Zandboer

  Hmmm, niet goed natuurlijk. Wat mij triggert in deze is de afzet van Ham. 3,5 ha tarwe, en dan tiendyuizenden euro's. Of de opbrengst gaat per ha naar de tonnages die je met bieten nog niet haalt, of de PvdD heeft een behoorlijk budget ingeruimd voor Ham. Ham heeft overigens gelijk, dis soort saldi pakt iedereen die het aangeboden wordt, dat is niet hypocriet m.i.

 • no-profile-image

  harmen

  Stel nou eens dat Ham geen kilo graan meer zou kunnen oogsten; dan nog is de schade hooguit 5.000 euro. En hij heeft natuurlijk wat extra werk gehad om deze advertentie er zo mooi in te zaaien. Maar toch, die schade kan alleen ontstaan doordat de PvdD nu kennelijk niet meer over de brug wil komen. 't Verbaast me wel dat Thieme een gifspuiter zo fors wilde ondersteunen. Ik heb overigens niks tegen akkerbouwers, maar ik bedien me hier even van de termen van herkauwer. En een parafrasering waar Thieme zelf ook niet vies van is.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wat een onzin: straks wordt er ook nog beweerd dat de PvdD dubbel spel speelde met de gemeente haarlemmermeer en hen ervoor betaalde om het verkiezingsbord te verwijderen, om zo publciteit te krijgen. Alleen zieke boerengeesten van CDA-signatuur kunnen zoiets bedenken. Nou ja, die hele door de kiezer afgeschoten club wordt momenteel door de Rendac tot veevoer verwerkt.

 • no-profile-image

  jasper

  als nou de partij weggaat i.p.v. het teken van PvdD in dat veldje

 • no-profile-image

  Bertus

  Een schaterlach onderdrukkend.

 • no-profile-image

  taco

  wat zij Thieme ook al weer? oja, ik keur het niet goed maar ik begrijp het wel....

 • no-profile-image

  Harm

  Zij die zaait, zal oogsten.

 • no-profile-image

  eerlijk

  Ze kreeg te weinig aandacht nu heeft ze even iemand opdracht gegeven en het mediaballetje rolt weer of zou de boer het zelf hebben gedaan om nog een gewas te telen.....

 • no-profile-image

  reinier

  niet erg plant-aardig

 • no-profile-image

  Bertje

  De advertentie heeft nu zijn functie toch al gehad. Het is tekenend voor de chemische industrie en de mensen die er baat van hebben; ze schreeuwen dat mensen die hun hond aaien dierenterroristen zijn en vernielen zelf alles. Helaas niet alleen de advertentie, maar ook de toekomst van de wereld.

 • no-profile-image

  blijf liever anoniem

  Ho wacht, ik lees hier net nog iets.
  Zeg Leen uit Emmeloord, kun jij in goed Nederlands mij eens helder en rationeel uitleggen waarom wij solidair moeten zijn met onverdraagzaam, vernielzuchtig volk?
  Het spijt me, maar daar wil ik, als integere veehouder, niet mee geassocieerd worden. Daar wil ik zelfs niet bijhoren! Verwacht je met zuilke akties sympathie te winnen? vergeet het maar. Pas op man,dat je niet vastzit in traditie. Er is in onze samenleving een beweging op gang gekomen die een ander beeld van ons heeft dan het beeld dat wij van ons zelf hebben. En die willen het anders. En in sommige zaken volkomen terecht.

 • no-profile-image

  round up

  Ik vind het een geweldige actie hahaha en eigenlijk zouden we de inkomsteb=n derving moeten betalen aan die akkerbouwer maar ja dat gaan we ook lekker niet doen, moet hij maar niet in zee gaan met zon club die alle boeren weg wil ehebben uit NL

 • no-profile-image

  boer

  wat een mooie actie
  Ik snap niet dat jan ham met de PvdD in zee gaat.
  Voor geld heeft men alles over, ook al worden je (collega"s ??????) de veehouders er slechter van.
  Over een paar jaar hoeft jan ham geen strond meeer op zij la nd te doen als de veehouders weg zijn. kan hij bij de PvdD gaan werken

 • no-profile-image

  herkauwer

  Leen vertel me eens waarom een akkerbouwer in Salpetersnaam solidair zou moeten zijn met lieden die honderdduizenden dieren in donkere stallen folteren? Ik denk dat een loonspuiter met een vliegtuigje het veld besproeid heeft. Kost nog geen tien seconden en een beetje roundup. Gewoon effe zoeken wie in de haarlemmermeer vanuit de lucht gewassen behandeld en het zaakje is zo gepiept. Want vanaf de grond ziet men zo'n ingezaaide structuur niet eens! Tenzij men zich op een trampoline voortbeweegt.

 • no-profile-image

  Herman Schober

  @Piet Wisse: Illegale bouwsels die in de openbare ruimt staan zijn van niemand en dus van iedereen. Die mogen dus worden verwijderd of wat dan ook. dat heeft niets met vandalisme te maken. Integendeel, vandalisme wordt hier juist bestreden!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beetje dimmen Roos, want ik weet heel goed waarover ik het heb. En als de weerloze stakkers in die stallen uitgefolterd zijn dan wacht hen een helse rit in volgepropte veewagens naar een slachtplaats die te erg is om te beschrijven. Ook dat weet ik exact, want ik woon vlak bij zo'n oord des verderfs en kan dat dag en nacht zien en horen. Daarom keur ik de ongebreidelde en hyperongezonde vleesschranserijen van een walgelijk hoog percentage van onze klakkeloos vretende 'medemensen' uit de grond van mijn hart af! Met wat minder schokop-gedrag en wat meer respect voor het leven zag deze planeet er heel wat humaner uit!

 • no-profile-image

  Boer

  En als jij wat meer respect zou hebben voor anders denkende mensen zou deze planeet ook een stuk humaner maken. Iedereen die niet jouw mening deelt wordt overspoeld met een vloedgolf aan floek en scheldwoorden. Laten we eerlijk zijn. Je hebt je kans gehad om een verschil te maken in deze wereld. Vanaf mid jaren zestig heb je in stilte geteerd op de gemeenschap. Nu je met pensioen bent en dus niet meer ontslagen kunt worden lijkt het dat je alles recht wil zetten wat je in je loopbaan hebt nagelaten. Jammer dan herkauwer, maar nu is het te laat.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ik ben het niet helemaal met je eens Blijf Liever Anoniem. Zowel in de forums 'de haas heeft het moeilijk', 'chauffeur met teveel kippenmest in duitsland', 'brand kost tienduizenden kippen het leven' en verschillende andere fora leverde het juist prima contacten op met boeren die mij per mail of per tnt soms van uitermate belangrijke informatie voorzagen. Dat er ook een stelletje banale negativo's rondloopt dat wist ik van tevoren. Maar die krijgen het nooit voor elkaar om mij te ontmoedigen. En daarom verschuil ik mij niet in de anonimiteit.

Laad alle reacties (28)

Of registreer je om te kunnen reageren.