Home

Achtergrond 604 x bekeken

Goede stemming op aardappelveiling

De stemming is goed voor de nieuwe aardappeloogst.

Dat zei directeur David Hage van de vroege aardappelveiling in Sint Annaland vandaag bij de eerste veiling van het seizoen. De goede stemming bleek ook wel uit het prijsniveau; voor het ras Doré is € 0,80 tot € 1,01 per kilo betaald. Vorig jaar opende de veiling met € 0,35 tot € 0,55 cent. De aanvoer bleef met 46 ton een heel stuk achter bij vorig jaar, toen 205 ton werd aangeboden op de eerste veildag. Met een druk op de knop koopt een handelaar de eerste aardappelen van dit seizoen.Foto Anton Dingemanse

Schapenhouder Peter van Hoeflaken uit het Gelderse Hedel koopt 70 moederschapen van schapenhandelaar Peter van Driel. Het betreft kruisingen van Texelaars en Swifters die één keer hebben gelammerd. "Ik kan weer een jaar of 6 of 7 vooruit", aldus Van Hoeflaken. De lammeren worden op een gewicht tussen de 20 en 25 kilo verkocht voor de slacht. Meestal koopt Van Hoeflaken kleinere aantallen, maar de kwaliteit was goed. Foto William Hoogteyling

Leden van belangenorganisaties DDB en de NMV hebben vandaag, vergezeld van een paar kalfjes en zuivel van eigen bodem, basisschool de Dubbeldekker in Hilversum bezocht in het kader van Wereldmelkdag. Overal in Europa worden onder de vlag van de European Milk Board, in het kader van wereldmelkdag, acties gehouden om aandacht te vragen voor de situatie waarin de melkveehouderij zich bevindt. De FAO organiseert de wereldmelkdag jaarlijks sinds 2001. Foto Visser Veldhuisen

Peter Vreeburg, onderzoeker bij PPO Lisse, bekijkt tulpen-, lelie-, hyacinten- en keizerskroonbollen die worden geteeld op een kokosveensubstraat in een eb- en vloedsysteem. Dit is een proef uit het project Teelt de grond uit, ter bescherming van het milieu. "We telen bollen in verschillende substraten en teeltlaagdiktes", legt Vreeburg uit. "Het gaat vooralsnog goed, zelfs in een dunne laag van 10 centimeter." Foto Henk Bouwman

Vestigingsmanager van Floraholland Naaldwijk, Gijs Kok, geeft Piet-Hein Donner, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, uitleg in de distributiehal. Donner bracht een werkbezoek in het kader van Florahollands deelname aan de tijdelijke subsidieregeling Stimuleren leeftijdsbewust beleid. Aan bod kwamen onder andere tilinstructies, nachtwerk en de aanwezigheid van een Arbo-arts in het bedrijf. "De ervaringen met ons subsidieproject helpen ook andere bedrijven om hun mensen vast te houden", aldus Donner. Foto FloraHolland

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.