Home

Achtergrond 11 reacties

'Goede landbouwgrond niet zomaar onder water'

Bezint voor gij begint en zet niet zomaar goede landbouwgrond onder water om nieuwe natuurgebieden te realiseren.

Die oproep doen drie Tweede Kamerleden van het CDA aan lokale en regionale bestuurders.

De Kamerleden Joop Atsma, Ad Koppejan en Hein Pieper inventariseerden de plannen in diverse provincies en becijferen enigszins geschrokken dat er de komende jaren ruim 90.000 hectare nieuwe vooral natte natuurgebieden (moerassen en plassen) moet komen. En daarvoor moeten volgens de CDA'ers vooral polders onder water worden gezet, onder meer in de Wieringermeerpolder, Horstemeerpolder en de Zuiderdieppolders, stellen ze.

Met de slepende discussie over de ontpoldering van de Zeeuwse Hertogin Hedwigepolder in gedachten, stelt Ad Koppejan. "Nederlanders houden van hun polders en zitten niet te wachten op deze nieuwe natuur waarvoor hun polders onder water worden gezet.'' Koppejan verzette zich tot het laatst tegen het onder water zetten van deze poldergrond in Zeeland waartoe het kabinet uiteindelijk besloot.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zeeuwse boer

  balkenende en verburg zijn nog steeds van mening dat onderwaterzetten van goede landbouwgrond juist is in deze. onbegrijpelijk

 • no-profile-image

  Wouter

  schandalig dat deze mensen daar nog aan te durven denken om een van de beste gronden van de wereld op te offeren. Hier is maar een oplossing voor deze mensen terug laten voelen wat HONGER is!

 • no-profile-image

  rechts stemmend

  Als we de linkse aan de macht komt dan komt het wel goed met de natuurgebieden . Het vergroten van deze gebieden zal nog sneller gaan en ondanks dat we de broekriem moeten aantrekken zal onder D66 het ariaal aan bos vergroot worden van 10 % naar 15 % van NEDERLAND . De EHS zal nog vele miljarden gaan kosten tot 2018 . De onderhouds kosten zullen ongekend oplopen. Deze randstedelingen hebben niets met het agrarische. DE linkse kliek denken dat ze wel zonder de agrarische sector kunnen. Het voedsel kan beter in gevoerd worden uit het buitenland. Als ze dan toch willen regeren maak dan geheel NEDERLAND maar een groot natuurgebied.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  CDA heeft gewoon de ruggegraat van een banaan, je hebt toch totaal geen historisch besef als je een deel van Zeeland weer onder water laat lopen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het onder water zetten van goede landbouwgrond gaat het CDA morgen stemmen kostten, jammer dat ze daar op deze manier achter moeten komen

 • no-profile-image

  Cees Boogaart

  Nu al komen we 3 miljard euro tekort voor aankoop van de natuurgebieden en het wordt enkel meer, en orgineel zijn die plannen ook niet, pak maar een kaart van 1500-1750 en je ziet waar ze heen willen. En ik ben zeker niet tegen meer natuur, maar laat dan de natuur ook z'n eigen gang gaan en laat het niet beheren door 'n stelletje nitwits die denken dat de oostvaarderplassen de serengeti is. Zelfs de PCCC zegt dat vanaf 1970 de groene maffia verkeerd bezig is in Nederland. Hei moet hei blijven, en nederland weer n moeras, en ze juichen zelfs als de malariamug terugkomt in Nederland. Ja, die natuurjongens maken meer natuur kapot dan je lief is.

 • no-profile-image

  boer bos

  Moeras maken is trouwens erg slecht voor het broeikaseffect. Moerassen produceren namelijk veel methaan en lachgas. Jammer dat men daar zo weinig oog voor heeft maar een boerende koe zo'n beetje ziet als 'de'oorzaak van het broeikas effect

 • no-profile-image

  Leen

  Laatste poging om nog wat plattelandsstemmen te winnen? CDA? EXIT!

 • no-profile-image

  Bertus

  Dat gebeurt toch al Rechts Stemmend?

 • no-profile-image

  Teun Tuinder

  Dat de hedwigespolder opgegeven moet worden komt door de belgen. Het CDA had gewoon geen keus meer. Dus het unfair om deze partij hier de schuld van te geven.Vind zelf ook van de zotte.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Decadent van het CDA om een stuk van Zeeland onder water te zetten, hier werd goed duidelijk in hoeverre het CDA de aansluiting met haar achterban verloren is

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.