Home

Achtergrond

Glasgroentebedrijf teerde vorig jaar 267.000 euro in

Een gemiddelde glasgroentebedrijven onttrok in 2009 267.000 euro aan zijn bedrijf.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd daarmee ontspaard, waardoor het voortbestaan voor veel bedrijven onzeker is. De schattingen staan in het Landbouw Economisch Bericht (LEB). Later dit jaar komt landbouweconomisch instituut LEI met definitieve cijfers.

Het is een lichte bijstelling van de voorlopige cijfers van december 2009. Toen schatte het LEI dat het negatieve inkomen van glasgroentetelers 230.000 euro bedroeg. De ontsparing is hoger omdat bedrijven hun bedrijf als het ware opeten. In 2008 teerden glasgroentebedrijven al 86.000 euro in op hun bedrijf. De rendementen van glastuinbouwbedrijven lijken overigens dit jaar te herstellen door de betere prijzen. De snijbloemenbedrijven moesten accepteren dat ze 172.000 euro inteerden (ontspaarden).

Of registreer je om te kunnen reageren.