Home

Achtergrond

Gewonden na losbreken paard Dokkum

Een 63-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Buitenpost zijn zaterdagmiddag in Dokkum gewond geraakt toen zij uit hun paardenrijtuig werden geslingerd. De slachtoffers zaten met twee anderen in een rijtuig dat deelnam aan de openingsstoet van een paardenconcours in Dokkum. Dat meldde de politie zondag.

Door nog onbekende oorzaak raakte het paard dat het rijtuig trok in paniek, brak los en sloeg op hol. Het dier gleed in zijn vlucht meerdere keren uit, aldus de politie. Een politieagent en drie concoursdeelnemers zijn het paard met de auto gevolgd en konden hem uiteindelijk tot stilstand brengen.

Het losgeschoten rijtuig reed dwars door een hek een tuin in. Twee van de vier inzittenden werden uit het rijtuig geslingerd. De slachtoffers zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.