Home

Achtergrond 176 x bekeken

Getuige zag mogelijk Bakker na ontploffing

Een getuige heeft op 13 mei 2000 direct na de eerste explosies die leidden tot de vuurwerkramp in Enschede, twee mannen zien lopen bij de poort van het ontplofte vuurwerkbedrijf SE Fireworks.

Eén van hen was vermoedelijk Rudi Bakker, destijds een van de directeuren van de onderneming.

De getuige verklaarde op 8 juni 2000, toen haar de foto van Bakker werd getoond, dat hij de man zou kunnen zijn die ze had gezien. Een andere getuige heeft ruim een maand na de ramp gezegd dat Bakker op de dag van de ontploffing om 16.00 uur een afspraak met hem op het vuurwerkbedrijf had en daarom ook daar zou moeten zijn geweest.

Advocaat Gabriël Meijers van de andere voormalige directeur, Willy Pater, heeft het bestaan van de verklaringen woensdag bevestigd. Hij heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo inmiddels gevraagd om deze getuigenissen mee te nemen in een aanvullend onderzoek naar de oorzaak van de ramp. Dat is inmiddels geopend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.