Home

Achtergrond 184 x bekeken

'Geen lagere toeslag door vertraging perceelsregister'

De hoogte van de inkomenstoeslagen is niet in het geding nu de herziening van het perceelsregister vertraging oploopt.

Dat het later wordt verdraagt zich met Europese regels.

”Er treden geen juridische complicaties op”, verzekerde landbouwminister Gerda Verburg de Kamer gisteren. VVD en CDA spraken daar hun grote zorg uit over de nieuwe problemen met de perceelsregistratie.

Woensdag maakte Verburg bekend dat de verwerking van allerlei wijzigingen door Dienst Regelingen (DR) vertraagd is, omdat boeren na 1 april nog 150.000 wijzigingen hebben doorgestuurd.

Joop Atsma (CDA) is bang dat het ”een nieuw drama” gaat worden. ”Het baart ook mij grote zorgen”, sprak de minister, die een appèl deed op boeren om snel te reageren op de geactualiseerde perceelsomvang van DR.

Ruim 80.000 wijzigingen zijn wél op tijd (voor 1 april) doorgegeven. Deze boeren kunnen de eerste helft van juli bijstellingen naar beneden doorgeven. De andere 150.000 aanpassingen worden door DR gefaseerd, in groepen, afgehandeld. Alle rechthebbenden krijgen een brief, waarna ze twee weken tijd hebben om te reageren. CDA en VVD klaagden over de korte reactietijd maar Verburg wil hieraan niets veranderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.